Tandverzorging tijdens een zwangerschap

Tandverzorging tijdens de zwangerschap is essentieel voor de gezondheid van de foetus. Als een moeder tandvleesontsteking, tandplak of een slechte mondhygiëne heeft, kan zich in de mond een groot aantal bacteriën ophopen. Als deze bacteriën in de bloedbaan terechtkomen, hebben ze directe gevolgen voor de foetus. Het kind kan daardoor bij de geboorte zwak en ondergewichtig zijn.

Zelfs na de geboorte van het kind kan de moeder bacteriën overdragen, tijdens het voeden, door lepels met de baby te delen of het eten van de baby van tevoren te proeven. Het ontwikkelen van goede mondgewoonten tijdens uw zwangerschap is essentieel voor de mondgewoonten van uw kind op jonge leeftijd. Denk eraan regelmatig te flossen en twee keer per dag te poetsen. Mondhygiëne tijdens de zwangerschap is van vitaal belang om vroegtijdige bevalling te voorkomen.

Welke tandpasta gebruikt u?

Dat is een belangrijke vraag, zegt ConfidentOrtho. Gewone tandpasta is misschien niet zo goed voor uw tandvlees als tandpasta met fluoride. Als u nog niet bent overgestapt, is dit misschien het moment. Het is normaal om tijdens de zwangerschap last te hebben van braken en misselijkheid. Om tanderosie te voorkomen, mag u een uur nadat u hebt overgegeven niet poetsen.

De gezondheid van het gebit van uw baby hangt af van uw voeding. Soda, sap, suiker, drankjes en zuur voedsel zijn schadelijk voor uw baby. Eet in plaats daarvan veel fruit, groenten en noten. Uw waterconsumptie is net zo belangrijk. Drink minstens 6-7 glazen per dag.

Tandartscontroles zijn noodzakelijk, vooral in de eerste dagen van uw zwangerschap; uw tandarts kan u helpen tandvleesaandoeningen te voorkomen die schadelijk kunnen zijn voor uw kind. Vergeet niet uw tandarts te vragen welke behandelingen veilig zijn voor u en uw kind.

Als u zwanger bent en niet zeker bent van uw tandheelkundige gezondheid, boek dan een afspraak bij Porter Smiles Dental door ons te bellen op 281 519 7200. Ons team van specialisten staat klaar om u te helpen. Vergeet niet dat u uw kind moet laten controleren zodra de eerste tandjes doorkomen. Hoe eerder het bezoek, hoe beter het zal zijn voor de gezondheid van het gebit van uw kind.

logo

Contact Info

Bereikbaar op doordeweekse dagen van:

9 uur t/m 17 uur

Weekend dicht

Copyright 2020 ALPHA-ICT ©  All Rights Reserved